Somen to rodzaj bardzo cienkiego makaronu japońskiego wykonanego z mąki pszennej. Przeważnie serwowany na zimno(choć niekoniecznie) z sosem Men Tsuyu i kostkami lodu, lub w sałatkach np. z wodorostami, owocami, krewetkami itp.
W Japonii jest tak samo popularny jak makaron udon, czy soba.
Somen to rodzaj bardzo cienkiego makaronu japońskiego wykonanego z mąki pszennej. Przeważnie serwowany na zimno(choć niekoniecznie) z sosem Men Tsuyu i kostkami lodu, lub w sałatkach np. z wodorostami, owocami, krewetkami itp.
W Japonii jest tak samo popularny jak makaron udon, czy soba.
Sposób przygotowania: makaron wrzucić na 3 min. do wrzącej wody, nie rozgotowywać. Można podawać z sosem sojowym, ponzu bądź z ulubioną zupą.
Skład: mąka pszenna, sól, woda
Producent: Hosan
Kraj pochodzenia: Korea
Najlepiej spożyć przed końcem: (minimum 3 m-ce przydatności)
Tradycyjne ciastka wschodnio-azjatyckie, wykonane z ryżu kleistego z nadzieniem; delikatne i mięciutkie.
Kraj pochodzenia: Taiwan
Najlepiej spożyć przed końcem: 30.05.2024
Masa netto: 120g
Makaron Udon w wersji cienkiej. Przeważnie serwowany na gorąco w wodnistym bulionie lub z sosem Men Tsuyu. Jest składnikiem setek odmian zup serwowanych w Japonii. Podawany również na zimno.
Somen to rodzaj bardzo cienkiego makaronu japońskiego wykonanego z mąki pszennej. Przeważnie serwowany na zimno(choć niekoniecznie) z sosem Men Tsuyu i kostkami lodu, lub w sałatkach np. z wodorostami, owocami, krewetkami itp.
W Japonii jest tak samo popularny jak makaron udon, czy soba.